riisipyöröt
riisipuuro
4dl vettä
2dl puuroriisiä
7dl maitoa
1/2 tl suolaa
1.mittaa riisit ja vesi pinnoitettuun kattilaan.
2.keitä puuhaarukalla sekoittaen,kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3.lisää maito ja sekoita,kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, kunnes puuro alkaa muuttua sakeammaksi.(noin 30 minuuttia)muista sekoittaa koko ajan, että puuro ei pala pohjaan.
4.kun puuro on sakeutunut ja muuttunut paksummaksi,anna puuron hautua kypsäksi.sekoita välillä.
5.tarkista puuron kypsyys maistelemalla ja mausta se suolalla.
kuoritaikinan juuri
1 1/2 dl maitoa
1/4 pkt hiivaa
1dl vehnäjauhoja
1/2tl sokeria
lisäksi tarvitaan
1/4tl suolaa
1dl grahamjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja
1rkl öljyä
noin 1/2 - 1dl vehnäjauhoja
voiteluun
sulatettua voita
1.ota esille pelti,leivinpaperi,valmistusaineet ja työvälineet.
2.laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
3.mittaa maito muovikulhoon ja lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi (+37 asteeseen).
4.murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
5.lisää sokeri ja vehnäjauhot ja sekoita juuri tasaiseksi puuhaarukalla.peitä kulho ja laita juuri lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi.
6.kun juuri kuplii,lisää suola,grahamjauhot/hiivaleipävehnäjauhot ja öljy.lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinaa yhdellä kädellä ,kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu leivottavalta.
7.kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle.kaavi kulho nuolijalla.vaivaa taikina tasaiseksi,muotoile tangoksi ja jaa se 8-9 palaan.pyörittele palat sämpylöiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.peitä sämpylät leivinliinalla ja kohota 10-15 minuuttia.
8.paina jauhotetulla lasilla syvennys sämpylöiden keskelle.jaa täyte syvennyksiin .täyte voi jäädä hieman kekomaiseksi.
9.paista uunin keski tasossa noin 10-15 minuuttia.
10.voitele sulatetulla voilla.
riisipuuro
4dl vettä
2dl puuroriisiä
7dl maitoa
1/2 tl suolaa
1.mittaa riisit ja vesi pinnoitettuun kattilaan.
2.
4dl vettä
2dl puuroriisiä
7dl maitoa
1/2 tl suolaa
1.mittaa riisit ja vesi pinnoitettuun kattilaan.
2.keitä puuhaarukalla sekoittaen,kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3.lisää maito ja sekoita,kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, kunnes puuro alkaa muuttua sakeammaksi.(noin 30 minuuttia)muista sekoittaa koko ajan, että puuro ei pala pohjaan.
4.kun puuro on sakeutunut ja muuttunut paksummaksi,anna puuron hautua kypsäksi.sekoita välillä.
5.tarkista puuron kypsyys maistelemalla ja mausta se suolalla.
kuoritaikinan juuri
1 1/2 dl maitoa
1/4 pkt hiivaa
1dl vehnäjauhoja
1/2tl sokeria
lisäksi tarvitaan
1/4tl suolaa
1dl grahamjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja
1rkl öljyä
noin 1/2 - 1dl vehnäjauhoja
voiteluun
sulatettua voita
1.ota esille pelti,leivinpaperi,valmistusaineet ja työvälineet.
2.laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
3.mittaa maito muovikulhoon ja lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi (+37 asteeseen).
4.murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
5.lisää sokeri ja vehnäjauhot ja sekoita juuri tasaiseksi puuhaarukalla.peitä kulho ja laita juuri lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi.
6.kun juuri kuplii,lisää suola,grahamjauhot/hiivaleipävehnäjauhot ja öljy.lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinaa yhdellä kädellä ,kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu leivottavalta.
7.kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle.kaavi kulho nuolijalla.vaivaa taikina tasaiseksi,muotoile tangoksi ja jaa se 8-9 palaan.pyörittele palat sämpylöiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.peitä sämpylät leivinliinalla ja kohota 10-15 minuuttia.
8.paina jauhotetulla lasilla syvennys sämpylöiden keskelle.jaa täyte syvennyksiin .täyte voi jäädä hieman kekomaiseksi.
9.paista uunin keski tasossa noin 10-15 minuuttia.
10.voitele sulatetulla voilla.
riisipuuro
4dl vettä
2dl puuroriisiä
7dl maitoa
1/2 tl suolaa
1.mittaa riisit ja vesi pinnoitettuun kattilaan.
2.
Kommentit
Lähetä kommentti