runebergin tortut
MUROTAIKINA
1/2 dl mantelijauhoa
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl korppujauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
75 g margatiinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1/4 dl maitoa
KORISTELU
2 rkl vadelmahilloa
noin 3/4 tomusokeria
1 tl vettä
1.pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.ota esille pelti,valmistusaineet ja työvälineet.laita pellille leivinpaperin päälle 12 muffinivuokaa
2.mittaa mantelijauho,vehnäjauhot,korppujauhot,leivinjauhe, kaneli neilikka pieneen kulhoon.sekoita.
3.mittaa margariini ja sokeri eri kulhoon kuin jauhot. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkailmella.
4. Lisää kananmuna rasvavaahtoon ja vatkaa sähkövatkaimella.
5.Lisää maito ja kuivat aineet kananmuna-rasvavaahtoon.Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
6.Jaa taikina kahdella lusikallla muffinivuokiin.
7.Paista tortut uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.Jäähdytä
Koristele jäähtyneet tortut
8.Laita jokaisen tortun keskelle 1/2rkl vadelmahilloa.
9.Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna ja valuta sitä reenkaaksi hillon ympärille.
1/2 dl mantelijauhoa
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl korppujauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
75 g margatiinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1/4 dl maitoa
KORISTELU
2 rkl vadelmahilloa
noin 3/4 tomusokeria
1 tl vettä
2.mittaa mantelijauho,vehnäjauhot,korppujauhot,leivinjauhe, kaneli neilikka pieneen kulhoon.sekoita.
3.mittaa margariini ja sokeri eri kulhoon kuin jauhot. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkailmella.
4. Lisää kananmuna rasvavaahtoon ja vatkaa sähkövatkaimella.
5.Lisää maito ja kuivat aineet kananmuna-rasvavaahtoon.Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
6.Jaa taikina kahdella lusikallla muffinivuokiin.
7.Paista tortut uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.Jäähdytä
Koristele jäähtyneet tortut
8.Laita jokaisen tortun keskelle 1/2rkl vadelmahilloa.
9.Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna ja valuta sitä reenkaaksi hillon ympärille.
Kommentit
Lähetä kommentti