korvapuustit
1 1/2 maitoa
1/4 pkt (n. 12 g) tuorehiivaa
1dl vehnäjauhoja
1/2 rkl sokeria
LISÄKSI TARVITAAN:
(1/2 kananmuna)
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa 2-3dl vehnäjauhoja
50g margariinia
TAIKINAN VALMISTUS:
1. Ota esille maito, hiiva, vehnäjauhot ja sokeri sekä mitat, kulho ja sekoitusväline
2.Mittaa neste kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi (+37 asteeseen)
3. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita. Lisää 1dl vehnäjauhoja ja sokeri kulhoon. Sekoita voimakkaasti.
4. Laita taikinajuuri lämpöiseen paikkaan. Peitä leivinliinalla. Anna kohota 5 minuuttia. Ota esille pelti ja leivinpaperi sekä lisäksi tarvittavat aineet.
5. Kun juuri kuplii, sekoita siihen (kananmuna), suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Alusta taikinaa käsin . Lisää rasva ja vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista
TAIKINAN MUOTOILU KORVAPUUSTEIKSI:
6. Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kaneli keskenään tai erikseen.
7. Ripottele pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja kaavi kulho. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
8.levitä margariini kaulitulle levyille.ripottele päälle sokeri-kaneliseos.
9.kääri taikinalevy tiukalle rullalle.leikkaa rulla kolmioksi.nosta kolmion kärki ylös ja paina se etusormella litteäksi.
10.nosta korvapuustit pellille leivinpaperin päälle.peitä leivinliinalla.
11.pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.kohota pullia 10-15 minuuttia.
12.voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
13.paista pullat uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
14.nosta pullat pois pelliltä ja peitä ne leivinliinalla.
1/4 pkt (n. 12 g) tuorehiivaa
1dl vehnäjauhoja
1/2 rkl sokeria
LISÄKSI TARVITAAN:
(1/2 kananmuna)
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa 2-3dl vehnäjauhoja
50g margariinia
TAIKINAN VALMISTUS:
1. Ota esille maito, hiiva, vehnäjauhot ja sokeri sekä mitat, kulho ja sekoitusväline
2.Mittaa neste kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi (+37 asteeseen)
3. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita. Lisää 1dl vehnäjauhoja ja sokeri kulhoon. Sekoita voimakkaasti.
4. Laita taikinajuuri lämpöiseen paikkaan. Peitä leivinliinalla. Anna kohota 5 minuuttia. Ota esille pelti ja leivinpaperi sekä lisäksi tarvittavat aineet.
5. Kun juuri kuplii, sekoita siihen (kananmuna), suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Alusta taikinaa käsin . Lisää rasva ja vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista
TAIKINAN MUOTOILU KORVAPUUSTEIKSI:
6. Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kaneli keskenään tai erikseen.
7. Ripottele pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja kaavi kulho. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
8.levitä margariini kaulitulle levyille.ripottele päälle sokeri-kaneliseos.
9.kääri taikinalevy tiukalle rullalle.leikkaa rulla kolmioksi.nosta kolmion kärki ylös ja paina se etusormella litteäksi.
10.nosta korvapuustit pellille leivinpaperin päälle.peitä leivinliinalla.
11.pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.kohota pullia 10-15 minuuttia.
12.voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
13.paista pullat uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
14.nosta pullat pois pelliltä ja peitä ne leivinliinalla.
Kommentit
Lähetä kommentti