JuustoSarvet

1.Pane uuni kuumenemaa 225 asteeseen. Ota esille pelti,leivinpaperi,valmistusaineet ja työvälineet.




  
 
2.Raasta juusto.


3.Mittaa hiivaleipävehnäjauhot tai vehnäjauhot,leivinjauhe,suola ja juustoraaste kulhoon ja sekoita puuhaarukalla.

4.Mittaa kulhoon öljy ja lisää kermaviili.Sekoita tasaiseksi.Tarkasta,onko taikina tarpeeksi jämäkkää, että sen voi leipoa.


5.Ripottele pöydälle jauhoja ja kaavi taikina kulhosta nuolijalla jauhotetulle pöydälle.Muotoile taikinasta pallo,litistä ja kauli jauhojen avulla noin 1cm:n paksuiseksi ympyräksi.Tarkkaile,että taikinan alla on riittävästi jauhoja,että se ei tartu pöytään kiinni.





6.Jaa ympyrä kahdeksaan osaan(2 oppilaan ryhmä)tai yhdeksään (3 oppilaan ryhmä) sektoriin taikinapöydälle.Ripottele juusto raasteet ja kinkkusuikaleita sektorin leveimpään päähän ja kierrä sektorit sarviksi aloittaen leveämmästä reunasta.




7.Asettele valmiit sarvet pellille leivinpaperin päälle siten,että ne eivät aukea uunissa.Voitele kananmunalla

8.Paista sarvet uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

runebergin tortut

mokkapala

korvapuustit